תכנון מרחב למידה אינטגרטיבי

עיצוב חלל עבור בית ספר יסודי 'הבילויים'

פרוייקט זה תוכנן עבור כיתה בעלת בעיות קשב בבית ספר יסודי. הנושא העיקרי איתו התמודדתי בעיצוב לכיתה זו הוא תכנון שיסייע לתלמידים להכנס לכיתה רגועים וממוקדים לאחר ששחקו בחוץ בהפסקה. לכן, עיצבתי חלל מעבר המכיל אלמנטים מרגיעים מהטבע, המתייחסים לכל חמשת החושים, כגון גינת ירק קטנה הנותנת מענה לחוש הריח, הטעם והראייה, אלמנט מים זורמים המרגיע דרך חוש השמיעה, ואלמנט ישיבה דמוי גזע עץ בעל טקסטורות טבעיות. מלבד היותו של החלל אזור מעבר בין הפנים לחוץ, תלמידים המרגישים שהם צריכים רגע לעצמם יכולים לצאת בשקט מהכיתה לחלל בטוח זה ולהרגע במקום להפריע למהלך השיעור בכיתה.

תוכנית כללית

קומה ב

החלל שעיצבתי עבור ילדי בית הספר היסודי 'הבילויים' הוא חלל מעבר מההפסקה אל השיעור. החלל ממוקם מיד לאחר מדרגות העליה לקומה השניה, לפני הכניסה לכיתת הלימוד.

תקרת בטון מזוין

משקוף עץ

אדנית זכוכית

מערכת ישיבה בצורת גזע עץ

פרקט עץ

רצפת בטון מזוין

אובייקט שעוצב עבור החלל היא אדנית הממוקמת בתוך קיר זכוכית נמוך, חלקו העליון של הקיר עשוי גבס ובתוכו גופי תאורה, התורמים להתפתחות הצמחיה ולאווירה.

מערכת גופי תאורה

אדנית זכוכית

צמחיה

צינורות ניקוז

חצץ

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn